Recept på Kofta Korma
Tänkte att jag skulle dela med mig av det goda receptet på indiska bullar
Kofta Korma
600-800g lammfärs
1 Msk Matolja
2 gula lökar, finhackade
2 Vitlöksklyftor, finackade
1/2 dl kikärtsmjöl
2 Msk finhackad färsk korriander
1 Tsk Garam Masala kryddmix
1/2 Tsk Mald spiskummin
1/2 Tsk Paprikapulver
2 Tsk mald korriander
1/2 Tsk mald svartpeppar
1 Tsk salt eller efter smak
Såsen
Ca 1 dl olja
1 Tsk hel svart spiskummin, grovt krossad
3 Lagerblad
2 Hela kanelstänger
1 Tsk Gurkmeja
1 Tsk Röd chilipeppar
1/2 Tsk salt
1 dl Vispgrädde
1 1/2 dl Kaffegrädde
Man lägger köttbullarna i såsen och låter det koka tills dom är klara, ca tio minuter!
Kofta Korma
600-800g lammfärs
1 Msk Matolja
2 gula lökar, finhackade
2 Vitlöksklyftor, finackade
1/2 dl kikärtsmjöl
2 Msk finhackad färsk korriander
1 Tsk Garam Masala kryddmix
1/2 Tsk Mald spiskummin
1/2 Tsk Paprikapulver
2 Tsk mald korriander
1/2 Tsk mald svartpeppar
1 Tsk salt eller efter smak
Såsen
Ca 1 dl olja
1 Tsk hel svart spiskummin, grovt krossad
3 Lagerblad
2 Hela kanelstänger
1 Tsk Gurkmeja
1 Tsk Röd chilipeppar
1/2 Tsk salt
1 dl Vispgrädde
1 1/2 dl Kaffegrädde
Man lägger köttbullarna i såsen och låter det koka tills dom är klara, ca tio minuter!
Kommentarer
Trackback